Cyberkocken

 Det hela började en gång under vintern/våren 2005-06 då jag för första gången hade dator och Internet hemma. Jag började surfa som aldrig förr och gjorde allt annat än använde Internet för att maila som jag bara gjort innan. Googlade en del och letade recept och hamnade flera gånger på en och samma blogg. En dag såg jag också att där utlystes en "tävling" - Cyberkocken - och jag var fast i bloggträsket. Vid det tillfället hade jag ingen egen blogg och jag har en person att främst tacka för mitt intågande i bloggvärlden. Ilva heter hon, säkert är det många matbloggare som känner till henne, som jag då mailade recept som hon då publicerade på hennes (dåvarande) sida. Snart därefter föddes Miss Meister's mat med mera...

 

Under min första period av matbloggande deltog jag i Cyberkocken (som för övrigt föddes redan i april 2006)  och nedan finns de poster samlade med mina bidrag. Vid varje tillfälle gick det även för alla besökare på sidan att rösta  i Folkets val på det bidrag man själv tyckte skulle vinna. Annars var det själva värdinna för tävlingen, den som för tillfället var ansvarig för sammanställningen, omröstningsverktyget, som tillsammans med andra eminenta jurymedlemmar korade vinnaren.

Fyra ingredienser annonserades ut via bloggarna och sen fick de tävlande komponera en eller flera rätter utifrån de. Som vegetarian var det ändå ok att utesluta/byta ut köttet men personligen tycker jag inte det blir samma grej då och faktiskt svårare att bedöma.
Cyberkocken 2007

Måndagen den 19 februari 2007 var min bloggdebut och första bidrag till Cyberkocken.

Menyn för det bidraget var som följer:
Chilimarinerade Tofuchips på salladsbädd
Jordärtskockpuré och glaserade rot- och grönsaker
Åsa's kokosparfait och chiliblodgrape

Cyberkocken Mars/April 2007 Mitt bidrag - Alla bidrag
Cyberkocken April/maj 2007 Mitt bidrag - Alla bidrag i 1-årsjubileeumsomgången

Cyberkocken Juni 2007 Mitt bidrag - Alla bidrag
Cyberkocken September 2007 - Alla bidrag
Cyberkocken Oktober 2007 - Alla bidragDet blev inte så många bidrag för min del och sen tror jag Cyberkocken liksom självdog. Att jag har valt Cyberkocken som en egen sida här beror på att den ju var min ingång till bloggandet och ett utmärkt sätt för mig i alla fall att hitta andra roliga matbloggar och dess ägare.